Slovoto

Рейни

Биографични бележки

РейниРейни - псевдоним на авторката Галя Радева, който води корените си от Rainy – Дъждовита, е родена на 1 февруари 1965 г. в София. Завършва Английска езикова гимназия и първото си висше образование в софийския Технически университет, а след това и „Бизнес-администрация и стопанско управление“ в Благоевградския ЮЗУ „Неофит Рилски“. Последните години специализира Европейско техническо законодателство във Висшата школа на ТУ към TUV Akademie Rheinland, Koln и разработва докторантура в същата област. Професионално се занимава с управление и контрол на международни инфраструктурни проекти.

Литературата е била винаги една Constantia в живота ѝ, но собствените ѝ съчинения под форма на стихове и проза стават факт последните години. Стихосбирката „Бранител на душа от грехове“ излиза в началото на 2004 г., впоследствие публикува в „Хулите“, а паралелно с това подготвя материали за „Словото“, „Словеса“ и „Рефлексии“, а през 2009 г. факт става и книгата „Небитие“. Сериозна провокация за нея са преводите на поезия от и на английски език, с които обогатява литературното си присъствие. Като признание в тази област е работата ѝ върху произведения на утвърдени съвременни български творци, но с удоволствие приема покани и от нови имена в българската литература.

В личния ѝ живот страст са ѝ рок-музиката, планините и скалите, екстремните емоции и приятелите ѝ. Има син. Необвързана.

 

За контакт: daring.rain@gmail.com

 


напред горе назад Обратно към: [ Рейни][СЛОВОТО]
© 1999-2022, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух